retinol.jpeg

Fokozza a bőr kollagéntermelését, a benne lévő antioxidánsok pedig lassítják a bőrben már meglévő kollagén lebomlását, kisimítja a finom ráncokat és barázdákat, illetve finomítja a bőr textúráját. Halványítja az öregedési és napkárosodott foltokat, csökkenti a pigmentációt, így világosabbá teszi a fénytelen bőrt, ami ragyogóbb, élettel telibb és simább bőrt eredményez.

Ezenkívül gyorsítja a bőr felső rétegének megújulását, ami javítja az egyenetlen felületet és simább, feszesebb arcbőrt eredményez. Szabályozza még a zsíros bőrt és minimalizálja a faggyútermelést is, ezáltal intenzíven javítja az aknés, pattanásos bőr állapotát.

A fenti rengeteg jó tulajdonságnak köszönhetően a retinol egy olyan kémiai hatóanyag, aminek hatása klinikailag bizonyított és elfogadott. A bőröregedés folyamatának lassítása mellett a pattanások, aknék és pigmentfoltok eltüntetésében is hatásos.

Mikor kezdjük el használni a retinolt?

Nagyon javasolt egy retinol tartalmú termék beépítése a bőrápolási rutinba, főként 30 éves kor után, hiszen 25-27 éves kor körül kezd el lassulni a szervezet hialuronsav-elasztin-kollagén termelő képessége, ami a retinolok használatával még időben fokozható. De már tinédzserkorban is el lehet kezdeni óvatosan a használatát aknes panaszok megjelenése esetén.

Minden esetben orvosi konzultációt igényel használatuk!

retinol2

Milyen retinolt használjunk az arcbőrünkön és hogyan?

A Zo Skin Health retinoljai orvosi retinolok, amelyek 0,25, 0,5 és 1% os kiszerelésben használhatóak ( egyedül a 3 Step Peel kezelésben alkalmazunk 6 % os retinolt orvosi felügylelet mellett).

A Zo retinoljai:

Nagyon fontos a retinolok használatának fokozatos beépítése, amelyet mindig személyes konzultáció során egyeztetünk a páciensekkel. Általában heti 1-2 alkalom után lehet bátrabban akár heti 4-5 alkalommal is, intenzív nyugtató krémmel együtt és fokozott fényvédelemmel.

Miért fontos az óvatosság?

A retinol olyan erős hatóanyag, amely a bőr vörösödését vagy hámlását okozhatja, ha túl gyorsan építjük be, vagy nem figyelünk a bőr nyugtatására. Púderes hámlás, szárazság, égő érzés, feszülés is előfordulhat, amikor a retinolt először hozzáadjuk a napi rutinhoz. Ez főleg az első hetekben jelenik meg, és szépen csillapodik, miután a bőr fokozatosan kezd hozzászokni.

Várandósság esetén, gyermek tervezés időszakában, vagy szoptatáskor, illetve néhány bőrbetegség, autoimmunbetegség esetén NEM AJÁNLATOS a használata.

Összefoglalva a retinol egy igazi Jolly Joker, amit jó kezekben tartva mindig megjátszhatunk a bőröregedése ellen.

Foglalj most időpontot konzultációra! 

Köszönjük jelentkezését!

Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot a vizsgálati időpont egyeztetése végett.

Jelentkezzen most INGYENES online konzultációra!

Regisztrációt követően 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot az Online konzultáció időpontját illetően.