bortipus.jpeg

Hogyan állapítsuk meg a bőrtípusunkat?

Bár mindenki bőre egyedi, öt fő bőrtípus létezik:

  • zsíros,
  • normál,
  • kombinált
  • száraz és
  • érzékeny.

A zsíros bőr jellemzői: általában fényesnek tűnik, könnyedén felfénylik. Hajlamos a foltokra és az aknékra, mitesszerekre comedokra, nehezen viseli a teltebb krémeket, testesebb fényvédőket. Inkább matt sminkeket kedvel, mivel hajlamos a smink az elkenődésre a zsírosabb alap miatt.

A normál bőr jellemzői: kiegyensúlyozott - nem túl száraz vagy túl zsíros, nem hajlamos az aknéra vagy mitesszerekre és nem hámlik.

A kombinált bőr jellemzői: száraz és zsíros területekkel egyaránt rendelkezik, fényes a homlok, az orr, és az áll területein, míg száraz vagy normál az arcon

A száraz bőr jellemzői: érdes, pelyhesen hámló lehet, viszkető vagy irritált, általános dehidratált megjelenéssel és érzéssel, sosem elég neki az arckrém és mindig húzódik

Az érzékeny bőr jellemzői: személyenként változó, de gyakran látható bőrpír, és jellemző rá a szárazság is. Az érzékeny bőr nem mindig mutat látható jeleket,  egyszerűen kellemetlen érzései lehetnek.

Jellemzően az aknés, gyulladásos bőrproblémák a zsírosabb bőrre jellemzőek, a rozáceás bőrproblémák az érzékeny bőrre, míg a dehidratált ráncosabb, barázdáltabb bőr a száraz bőrtípusúakra jellemző.

Szerencsére a Zo Skin Health az összes bőrtípusra és bőrproblémára tökéletes megoldást nyújt.

bortipusok

Kép forrása: https://bioxincosmeceuticals.com/

Hogyan ápoljuk a bőrünket a nekünk megfelelő készítményekkel?

A zsíros bőr terápiájának főbb pontjai a hámlasztó hatású lemosó (Exfoliation Cleanser), amely szépen lazítja a zsírosan összetapadt laphámsejtek közötti szoros kapcsolatot, a bőrradír (Dual Action Scrub)  a felső hámréteget mechanikusan és savasan eltávolítja. Ezt a faggyúkontroll követi az Oil Control Pads segítségével, amely redukálja a gyulladást és a zsírosságot, ezáltal nem enged utat az aknénak. A fő terápiás készítmények a pórusösszehúzó (Istant Pore Refiner), az akne kezelőkrém (Acne Control), savas vagy enzimes hámlasztó krém (Enzymatic peel, Exfoliation Accelerator), a bioszulfur maszk (Complexion Clearing Mask) és a nagyágyú retinolok (Daily Power Defense, Retinol Skin Brightener, Wrinkle Texture Repair, Radical Night Repair)

A száraz és érzékeny bőr terápiájának főbb készítményei a nyugtató hatású lemosó (Hydrating Cleanser) , az ultrafinom magnéziumkristályos bőrradír (Exfoliation Polish) és a nyugató arctonik (Calming Toner). Majd a kezelőkrémei a Zo Skin Health funkcionális mélyhidratálói mint a Renewal Cream, Recovery Creme, Hydrating Creme, és a rozáceát kezelő Rozatrol.

A normál bőr esetén pedig nagyon sokféle intenzív hatóanyagot tartalmazó tápláló készítmény található a Zo Skin Health repertoárjában, mint a C-Vitamin Serum, Growth Factor szérum, Firming Serum vagy a  Brightalive Skin Brightener.

Pácienseinknek személyre szabott konzultációval állapítjuk meg a bőrtípusát, bőrproblémáját és erre szóló bőrterápiáját ennek megfelelően állítjuk össze. Kérj Te is személyes konzultációra időpontot, hogy a Neked legmegfelelőbb termékekkel ápolhasd a bőröd!

Köszönjük jelentkezését!

Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot a vizsgálati időpont egyeztetése végett.

Jelentkezzen most INGYENES online konzultációra!

Regisztrációt követően 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot az Online konzultáció időpontját illetően.