tevhitek.jpg

Ahhoz, hogy hatásosan kezelni tudjuk a pattanásokat, elsőként azt kell megértenünk, hogy mi áll a hátterükben és mi okozza őket. Leggyakrabban az a kiváltó ok, hogy a bőrünkön megtapadó olaj, elhalt bőrsejtek, kosz és baktériumok eltömítik a szőrtüszőket, amelyek így begyulladnak. Azonban más tényezők, például hormonváltozás, az életünkre ható stressz, és bőrünk megnövekedett olajtermelése is kiválthatják a pattanások létrejöttét. A pattanások típusai közé soroljuk a whitehead-eket, blackhead-eket (mitesszer), a göböket és a cisztás pattanásokat is. Ezekkel legnagyobb mennyiségben és intenzitásban az arcunkon, a hátunkon és a mellkasunkon találkozhatunk.

Ha Te is pattanásokkal küzdesz, akkor biztosan számos kezelést és terméket kipróbáltál már, azonban ezek nem mind hatásosak. Az is biztos, hogy számos tanácsot és tévhitet is hallottál már, amelyek közül most jöjjön pár olyan, amelynek nem sok igazságalapja van.

A pattanás képes önmagát meggyógyítani.

Ez leginkább egy másik tévhittel hozható összefüggésbe, mégpedig, hogy a pattanások leginkább csak tinédzserkorban fordulnak elő. A pattanások bármely korban megnehezíthetik a mindennapjainkat, és a legfőbb, hogy nem gyógyulnak meg önmaguktól, így fontos megtalálni a megfelelő kezelést rájuk.

A pattanás kinyomása javít a helyzeten.

A pattanás beazonosítása és kezelése nehéz feladat olyanoknak, akik nem professzionálisan képzett szakemberek. A pattanások kinyomásával a helyzet pedig sokszor nemhogy javul, hanem rosszabbodik, ugyanis a bőr könnyedén irritált és hegesedésre hajlamos lesz. Érdemesebb egy szakemberhez fordulni a pattanások kinyomása, otthoni kezelése előtt.

A kozmetikumok rontanak a pattanások helyzetén.

Fontos tisztázni, hogy az olajmentes kozmetikumok és sminktermékek nem rontanak a pattanásokon. Ha pedig sminkelsz, akkor érdemes a lehető legalaposabban lemosni és megtisztítani az arcod, hogy biztosan ne tömítse el a pórusaid a bőrödön megragadó smink.

A pattanások csak koszos bőrön fordulnak elő.

A pattanások nemcsak a koszos bőrfelszínen fordulnak elő, hanem a stressz, a hormonok és a genetika is nagyban befolyásolják a kialakulásukat. Nagyon fontos tehát, hogy megfelelően tisztítsuk, hámlasszuk és hidratáljuk a bőrt, hogy megszabaduljunk a bőrünkön megtapadó kosztól, nemcsak ez az egyetlen oka a pattanások kialakulásának.

A napfény, napozás jót tesz a bőrnek.

A káros napsugarak irritálják és roncsolják a bőrt, és nagyban hozzájárulnak a bőr hegesedéséhez is. Ha napfénynek teszed ki a bőröd, akkor elengedhetetlen, hogy fényvédőt használj előtte.

A pattanásokat felesleges doktorral kezeltetni.

Ma már számtalan pattanáskezelő krémmel, termékkel találkozhatunk a drogériákban, azonban ezek mind tele vannak olyan anyagokkal, amelyek csak még jobban irritálják a bőrt (például parfüm és alkohol). Mindezek mellett az emberek sokszor félrekezelik a pattanásos bőrüket a drogériákban is megtalálható termékekkel, amelyek még inkább rontanak a bőrük helyzetén. Ezzel szemben egy szakember helyesen felismeri és diagnosztizálja a bőrproblémákat és megfelelő kezelést, termékeket tud felírni és ajánlani is.

Ha Te is szeretnéd hatásosan és megfelelő termékekkel kezelni a pattanásos bőröd, akkor keress engem bizalommal!

Köszönjük jelentkezését!

Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot a vizsgálati időpont egyeztetése végett.

Jelentkezzen most INGYENES online konzultációra!

Regisztrációt követően 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot az Online konzultáció időpontját illetően.