hamlasztas.jpeg

Ezt különböző mélységig tudjuk megtenni:

Miért van szüksége a bőrnek hámlasztásra? 

Erre azért van szükség, mert ahogy haladunk egyre feljebb a bőr sejtsorain, úgy a bőr felső hámrétegében található sejtek egyre laposabbak és fakóbbak, vagyis a sejtek a bőr felső hámrétegében már elöregedtek. Ezeket nagyon szépen el tudjuk távolítani a bőrünkről, és így az alsóbb, a bőr rétegeiben lentebb található frissebb és élettelibb sejtek kerülnek felszínre.

Ettől lesz a tekintet üde és kipihent, az összhatás pedig homogén, egyenletes színű.

Azzal, hogy ezt a hámlást fokozzuk az anyagcserét gyorsítjuk,  így megnöveljük a kollagén, elasztin, hialuronsav szintézist a bőrben, ami szintén egy hidratáltabb üde, feszesebb, arcbőrt fog eredményezni. Két nagy csoportba sorolhatóak a peelingek.

Otthon használható termékek

Az otthon végezhető peelingek megalapozó lépése a bőrelőkészítés közt szereplő bőrradírozás.

Kétféle bőrradír áll rendelkezésre a palettán. Az egyik ezek közül az Exfoliation Polish, amely egy ultra-finom magnézium kristályból álló krémes radír, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, serkentik a hámsejtek újraképződését, tisztább, egyenletesebb és tónusosabb bőrt eredményeznek. A, C, E vitamin tartalmuk és egyéb antioxidáns hatóanyagaik erősítik a bőrt, segítenek megőrizni a bőr védő funkcióját.

A másik a Dual Action Scrub, amely egy erősebb szemcsézettségű, durvább radír, amely eltávolítja a bőr felszínéről a felesleges zsíros szennyeződést és faggyút. Elpusztítja a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat és csökkenti a gyulladást is azáltal, hogy egy savas hatás mechanizmussal további bőrleválást generálnak.

Léteznek önállóan vagy protokollban is használható otthoni hámlasztó krémek, amelyek láthatatlanul oldják a felső hámréteget, rendszeres használatukkal teljes bőrmegújulás érhető el.

Otthoni enzimatikus peeling krém – (Enzymatic Peel)

Szabad szemmel nem látható hámlással biztosít gyengéd bőrfelület megújulást. Hidratált bőrt eredményez, javítja a bőr barrier funkcióit. Segít megnyugtatni a bőrt és bejuttatni intenzívebben a hatóanyagokat a papain, bromelain és a glikolsav segítségével. Otthoni protokollba nagyon jól beilleszthető termék.

Hámlást fokozó és hatóanyag bejuttatást elősegítő krém – (Exfoliation Accelerator)

Glikol és tejsavkomplex, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, segíti a bőr textúrájának javulását. Gyulladáscsökkentő hatású, mely segíti a bőrfunkciók megfelelő működését aloe vera, zöld tea és kamilla keverékkel. Erőteljesebb savas hatása miatt, intenzívebb otthoni peeling krém.

Retinol stimulációs peeling –( Radical night repair)

A magas retinol tartalma miatt az egyik leghatékonyabb,legerősebb és leglátványosabb hámlást produkáló termék. Elindítja bőrsejtek aktiválódását, így a károsodott sejtek fokozatosan leválnak. A hámlasztás protokollját konzultáció után, melyre ide kattintva lehet jelentkezni, személyre szabottan kapja meg a páciens. Kúraszerűen javasolt a használata, mely indulás után 3-5 napon belül intenzív púderszerű hámlást indít el. A termék önmagában használva pedig egy erős anti-ageing éjszakai bőrterápiás készítmény.

Intenzívebb hámlasztás, rendelői peelingek

Ha drasztikusabb hámlasztást  szeretnénk elérni otthon, akkor a Zo Skin Health otthoni Radical Night retinol kúráját is ki kell próbálnunk, amely 3-5 napi használat után, alkalmanként 5 vagy 8 pumpányi anyagot alkalmazva az arcra nagyon intenzív hámlást ér el a bőrben, ezzel teljes felső hámrégeti hámlást tud okozni. A bőr így feszesebbé és hidratáltabbá válik, illetve az apró barázdák és ráncok is kisimulnak, mindenféle egyéb probléma mint pl. akne, pigmentáció, rosacea pedig hatékonyan javul.

Az otthoni hámlasztásokat és a rendelői kisebb hámlasztásokat is egyaránt egész évben ajánljuk, az orvosi mélyhámlasztást pedig személyreszabott konzultáció után, főleg ősztől nyár elejéig javasolt igénybe venni.

Enyhébb ZO® Stimulátor Peeling

Az alkalmazott egyedülálló ZO® Specifikus sav kombinációval eltávolítjuk az elhalt felhámréteget, majd tonizáljuk a bőrt. Új, egészséges, fiatalos bőr jelenik meg, azonnal. A stimulátor peeling gyógyulási idő nélküli beavatkozás, amely kombinálható több egyéb rendelői kezeléssel, például Firming Serum Accelerated, Dermapen,  , Skinbooster kezelés.

Erősebb 3 Step Peeling

Kifejezetten intenzív, mégis biztonságos peeling, amely teljes bőrfelszíni és mély megújulást eredményez, rövid regenerációs idő mellett. Az intenzív hámlasztást kizárólag a ZO® specifikus bőrterápiákkal már előkezelt pácienseinknek javasoljuk, akiknek a bőrállapota az egyedileg szabott terápiáktól már lényegesen javult.

A kezelés három lépcsőből áll: a specifikus összetételű savkoktél felvitele után 6 %-os retinol krémet masszírozunk az arcbőrbe, mely a sav által megnyitott réseken keresztül elér a bőr irharétegébe, és úgy hat a kollagént és elasztint termelő sejtekre, mint egy bomba. Beindítja ezen sejtek újra aktiválódását. Kb. 5 napos hámlási periódusra kell számolni, ahol a bőr lemezesen fog leválni.

Az intenzív hámlást követően a bőr teljesen megújul: egy erős, egészséges, homogén, ellenálló új bőr képződik, mely feszes és látványosan megújult lesz.

Bármelyik erősségű és típusú hámlasztást is választjuk a fentiek közül, biztosak lehetünk benne, hogy bőrünk meghálálva a kezeléseket csodásan megújul!

A rendelői, kb. 40 perces beavatkozások fájdalommentesek, a mélyhámlasztást felszíni érzéstelenítéssel (krém) végezzük. Utána intenzív fényvédelem, nyugtatókrém használata javasolt amit adunk a hámlasztás mellé.

A mélyhámlasztás évente többször is elvégezhető, minimum 2 hónap eltéréssel.

Köszönjük jelentkezését!

Hamarosan felveszem Önnel a kapcsolatot a vizsgálati időpont egyeztetése végett.

Jelentkezzen most INGYENES online konzultációra!

Regisztrációt követően 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot az Online konzultáció időpontját illetően.